неділя, 17 квітня 2022 р.

 

18.04 21 група Технологія штукатурних робіт

           Тема: Підготовчі роботи, їх виконання

До початку штукатурення внутрішніх укосів перевіряють міцність закріплення та вертикальність коробки. Якщо вона встановлена правильно, то порожнини між коробкою і стіною заповнюють теплоізоляційним матеріалом: шлаковатою, паклею, змоченою в гіпсовому або глиняному розчині, будівельною повстю тощо. Іноді дуже товсті укоси (особливо верхні) армують, тобто натягують дріт по цвяхах, забитих у стіну до штукатурення так, щоб їхні головки не виходили за межі підготовчого штукатурного шару.

До початку штукатурення укосів встановлюють підвіконну дошку: дерев'яну — на вапняно-гіпсовому розчині, а скляну чи бетонну — на цементному. Місце, де буде встановлена дошка, очищають від пилу і будівельного сміття, а потім змочують водою. Встановлена дошка повинна мати похил до підлоги 1—2°. Правильне положення дошки фіксують дерев'яними клинками або кусочками цегли, які підкладають до нанесення розчину. Вивірену дошку знімають і на це місце накладають розчин, щоб він трохи виступав за рівень клинків. На цей розчин кладуть дошку і притискують її до клинків. Залишок розчину, що виступив з-під дошки, знімають кельмою до рівня стіни, а це місце затирають.

Після цього на стіні по периметру прорізу прикріплюють напрямні рейки, по яких під час розрівнювання розчину пересуватимуть спеціальні малки. Рейки прикріплюють до поверхні затискачами, прибивають цвяхами або «приморожують» гіпсовим розчином. Спочатку закріплюють верхню рейку, перевіряючи рівнем її горизонтальність. Ця рейка також повинна бути паралельна верхньому бруску коробки. А потім кріплять бокові рейки.

Контрольні запитання

1.     Який має бути похил підвіконної дошки?

2.     Чим фіксують правильне положення дошки?

3.     Чим заповнюють порожнини між коробкою і стіною?

4.     Коли потрібно армувати укоси?

5.     На що встановлюють підвіконну дошку?

 

Немає коментарів:

Дописати коментар